Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal is een populair CMS en wordt vaak geprezen omwille van zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Drupal is geschikt voor tal van soorten websites en bevat functionaliteiten voor social networking en communities (blog, forum, individuele profielen, ...), maar ook voor multimedia toepassingen, CRM en e-commerce.

Drupal werd in 1999 door de Belgische student Dries Buytaert als message board ontwikkeld en groeide in een recordtempo uit tot één van de krachtigste content management frameworks ter wereld. 

Waarom voor Drupal kiezen?

Drupal als Open Source Technologie

Drupal is "open source" technologie, wat maakt dat het CMS voortdurend verder wordt ontwikkeld door honderdduizenden ontwikkelaars wereldwijd. Nieuwe versies en extra toepassingen zijn onmiddellijk beschikbaar voor alle Drupal-gebruikers. Bovendien betaalt u voor open-source software geen software-licenties en bent u niet afhankelijk van één bepaalde leverancier!

Drupal is gebruiksvriendelijk

Een CMS is essentieel voor gebruikers die snel en eenvoudig hun eigen website willen onderhouden. Drupal maakt onder andere gebruik van front-end editing. Dit wil zeggen dat het beheren van teksten en beelden rechtstreeks op de webpagina kan gebeuren. De gebruiksvriendelijke beheerders interface laat toe om verdere configuratie en aanpassingen uit te voeren.

Eenvoudig gesteld kan iedereen die in een tekstverwerker als Word kan werken, ook aan de slag om content te creëeren in Drupal. Dankzij een uiterst eenvoudige user interface en een WYSIWYG-editor die ervoor zorgt dat je teksten rechtstreeks kan ingeven en voorzien van opmaak zonder kennis van HTML, is Drupal een van de meest gebruiksvriendelijke content management systemen verkrijgbaar. Een handige filemanager, gepersonaliseerde invoegtoepassingen en integratie met bestaande softwaresystemen zorgen ervoor dat zelfs de grootste internetleek binnen de kortste keren content online kan zetten.

Drupal is flexibel

Drupal is een erg flexibel content management systeem dat toelaat om de inhoud van de website op basis van tags te organiseren in voorafbepaalde categorieën. We noemen dit een taxonomy. Elk node of content type kan bestaan uit verschillende soorten inhoud: tekst, beelden, video of een combinatie ervan. Op basis van de tags kan men lijsten en filters gaan opstellen om een pagina dynamisch samen te stellen uit de verschillende content types.

Drupal heeft een gebruiksvriendelijk gebruikers- en rollenbeheer

Drupal voorziet in een uitgebreid gebruikers- en rollenbeheer. Gebruikers kunnen toegewezen worden aan bepaalde rollen en groepen, zodat u de beveiliging van de site kan verzekeren. Dit systeem wordt zowel gebruikt voor de beheerders van de site als voor externe bezoekers die toegang krijgen tot een beveiligd deel van de site, een extranet of een persoonlijke profielpagina.

Drupal laat je niet alleen toe om per type medewerker een profiel aan te maken met aanpasbare gebruikersrechten, maar voorziet ook de mogelijkheid om samen aan dezelfde content te werken. Zo kan je via gebruikersrollen en workflows zelf bepalen wanneer nieuwe inhoud gepubliceerd kan worden, wie eindverantwoordelijke is en welke stappen er moeten gevolgd worden alvorens een stukje content op de live website verschijnt.

Drupal is zoekmachinevriendelijk

Een website gebouwd met Drupal behaalt zeer goede scores bij zoekmachines vanwege de diverse SEO modules en optimalisatiemogelijkheden. Lees meer over onze aanpak om uw website te optimaliseren voor zoekmachines.

Drupal is performant, modulair en schaalbaar

De omvang van uw bedrijf en website is voor Drupal irrelevant, omdat dit platform past voor elk soort bedrijf, website en budget. Met Drupal kan Mia kleine en grote, eenvoudige en complexe websites bouwen. Door de vele beschikbare modules is het steeds mogelijk om de website uit te breiden. Ook wat betreft performantie hoeft u zich geen zorgen te maken. De hardware kan zo geschaald worden dat de website en hosting meegroeit met uw business.

Dankzij de ijzersterke basis en grote beschikbaarheid van aanpasbare extra's, is het perfect mogelijk om, mits de juiste kennis, een eenvoudige Drupal-website op te zetten op een paar uurtjes. Maar tegelijkertijd bieden die eigenschappen bedrijven de mogelijkheid om hun Drupal-installatie tot in de puntjes te personaliseren. Mia heeft door de jaren heen en op basis van ervaringen en tests een specifieke set-up ontwikkeld waarbij de standaard Drupal-installatie al verrijkt is met heel wat essentiële elementen en plug-ins. Zo zijn onze klanten 100% zeker dat ze een Drupal-pakket krijgen dat volledig op hun wensen is afgestemd.

Geen software- of licentiekosten

Drupal is een zogenaamd open source CMS, wat betekent dat de code vrij te downloaden en te gebruiken is door iedereen die dat wenst. In tegenstelling tot bij sommige andere systemen betaal je voor Drupal dus noch aankoopkosten, noch maandelijkse of jaarlijkse licentiekosten. Dat betekent dat je volledige budget geïnvesteerd kan worden om de Drupal-code volledig naar je eigen smaak, wensen en doelstellingen te configureren in plaats van een softwarebedrijf te betalen voor het gebruik van hun platform.

En bovendien hang je als klant niet vast aan een specifieke softwareleverancier. Dat betekent dat prijsverhogingen, faillissementen of productwijzigingen ingegeven door commerciële doelstellingen niet van toepassing zijn op een Drupal-site. De community (en digital agencies als Mia) hebben groot belang bij de voortdurende ontwikkeling van Drupal en zorgen er mee voor dat het product zijn kwaliteiten behoudt.

Honderdduizenden tevreden gebruikers

Nog niet overtuigd ondanks bovenstaande argumenten? Geen probleem, er zijn genoeg grote (en minder grote) bedrijven die met veel plezier als ambassadeurs optreden voor Drupal. Wereldwijd werden onder meer de websites van het Witte Huis, Amnesty International, The Weather Channel, Tesla en The Beatles gemaakt in Drupal. Meer informatie hierover kan je vinden op Drupal.com of neem gerust een kijkje in onze portfolio om te zien hoe Mia Drupal integreerde bij Aquaplan, Artsen zonder Grenzen, Plan België, en Debic.

Wilt u Drupal graag leren kennen of zoekt u een web agency dat uw website op basis van het Drupal CMS kan bouwen, aarzel dan niet om onmiddellijk contact met ons op te nemen!