Overslaan en naar de inhoud gaan

De digitale wereld verandert met de snelheid van het licht, waardoor ook je website steeds mee moet evolueren. Vroeger bekeken we elke website als één groot project dat vanaf de basis werd opgebouwd, waar geregeld tussentijds een aanpassing aan gebeurde en die vervolgens elke vier jaar grondig vernieuwd of volledig herbouwd moest worden. Afhankelijk van het type site kan dat nu veel eenvoudiger, dankzij HubSpot COS.

HubSpot COS? Wat is dat?

HubSpot COS, kort voor Content Optimization System, is een uitbreiding op de HubSpot marketing automation software die je toelaat om uw website binnen HubSpot te bouwen. Met hetzelfde gebruiksgemak van HubSpot (zodat u niet per sé technische kennis nodig heeft om ze te onderhouden) en alle functionaliteiten die de hoofdtool ook omvat, zoals personalisatie van de inhoud, identificatie van de bezoekers en automatisatie van uw marketing.

Absoluut. U kan zo bijvoorbeeld als ingelogde gebruiker vanaf uw site zelf aanpassingen doorvoeren. U hoeft dus niet meer in een backend van uw CMS-systeem te prullen. Designs aanpassen of zelf code-aanpassingen doen? Mits u enige HTML/CSS-ervaring heeft een fluitje van een cent, aangezien dat nog steeds de basis blijft. Mia kan hier dankzij drie HubSpot Design Certified designers voor een kwalitatieve meerwaarde zorgen.

Waarom kiezen voor HubSpot COS in plaats van een CMS?

We blijven grote voorstanders van stevige CMS'en als Drupal, maar soms heb je zo'n setup helemaal niet nodig. Drupal is een Content Management System met enorme, technologische mogelijkheden. HubSpot COS is een Content Optimization System dat perfect geschikt is voor minder veeleisende websites. Een handig alternatief, zoals bijvoorbeeld in volgende gevallen:

  • Je site heeft een eenvoudige structuur zonder veel custom development
  • Je site bevat slechts een 20-30 pagina's, allemaal via een gelijkaardig design
  • Je wil op maandelijkse basis aanpassingen doen aan je site vanaf elk toestel, zonder veel technische kennis te moeten vergaren
  • Je maakt al gebruik van HubSpot en wil een nieuwe site, maar je hebt geen groot budget voor een Drupal- of WordPress-site
  • Je wil volledig gaan voor een conversie-gerichte site, gecombineerd met HubSpot en Inbound Marketing

Indien HubSpot COS voor jouw noden volstaat, zitten de verschillen onder meer in de manier waarop de site technisch in elkaar zit. In tegenstelling tot de meeste CMS'en, biedt HubSpot COS een 'out of the box' oplossing die volstaat voor een groot deel van de websites. Bovendien is het out-of-the-box ook mobile friendly. COS is dan ook perfect geschikt voor bedrijven die weinig technische kennis in huis hebben en los van 'betere conversie' en 'perfecte integratie met andere marketingkanalen' geen hoogtechnologische eisen van hun site stellen.