Overslaan en naar de inhoud gaan

Webapplicaties zijn internetgebaseerde, interactieve applicaties die gelijkaardige functionaliteiten en eigenschappen kunnen bieden als applicaties van desktop software. Dit kan gaan van zakelijke toepassingen tot interactieve websites.

In de praktijk stellen we vast dat applicatie-ontwikkeling een andere stijl van programmeren is. De meeste Content Management Systemen ontbreken hiervoor aan flexibiliteit en zijn dus niet kosten-efficiënt. Daarom kiezen wij voor de ontwikkeling van webapplicaties het development framework Symfony.

Symfony is een community gebaseerd open source framework geschreven in PHP

Een applicatie development framework is een set van voorgedefinieerde en snel integreerbare software-componenten. Dit heeft als voordeel dat er minder code geschreven moet worden, waardoor er tevens ook minder risico’s zijn. Dit zorgt voor een betere productiviteit en betere performantie van uw webapplicatie of website.

Een application development framework is ook een methodologie: een gestructureerde aanpak voor het ontwikkelen van webapplicaties. Dit laat ontwikkelaars toe om efficiënt en doeltreffend aan de meest complexe aspecten van de webapplicatie te werken. Deze manier garandeert stabiliteit, eenvoud in onderhoud en tal van upgrademogelijkheden van de webapplicatie.

Development Framework vs Content Management System

U vraagt zich wellicht af wanneer men een Content Management Systeem of een Application Development framework zoals Symfony moet gebruiken. Een CMS kan gebruikt worden om websites of webapplicaties te ontwikkelen die relatief standaard zijn en weinig custom features hebben. De belangrijkste beslissingsfactor voor een CMS is het aanbod van up-to-date modules. Een application development framework is aangewezen wanneer de complexiteit van de webapplicatie of website zo groot is dat het voordeel van een CMS door de noodzaak van vele custom features verloren gaat.

Voordelen van het application development framework Symfony

  • Het gebruik van de standaardfuncties in Symfony laat gestructureerd programmeren toe zonder dat bestaande modules hiervoor herschreven dienen te worden.
  • Er is geen vooraf gedefinieerd datamodel, maar een databank gebaseerd op uw bedrijfsnoden.
  • Grote updates kunnen goedkoper en gemakkelijker geïmplementeerd worden in Symfony dan met verregaand aangepaste CMS systemen, omwille van de geoptimaliseerde code en de verbeterde testomgeving.
  • Met Symfony maken wij de user interface op maat.

Bent u op zoek naar een ervaren partner om interactieve webapplicaties gebaseerd op het PHP framework Symfony te ontwikkelen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.