Overslaan en naar de inhoud gaan

TYPO3 is een open source content management systeem waarmee kleine en grote websites gebouwd worden. Dit platform werd ontwikkeld in 1997 door een Deens programmeur, en is wijdverspreid in de Scandinavische landen, Nederland, Duitsland en België.

Waarom voor TYPO3 kiezen?

TYPO3 als Open Source Technologie

TYPO3 is "open source" technologie. Dit soort technologie wordt ondersteund door een grote community van duizenden ontwikkelaars wereldwijd. Nieuwe versies en extra toepassingen zijn onmiddellijk beschikbaar voor alle TYPO3-gebruikers. Het grote voordeel aan open-source software is dat je geen software-licenties betaalt. Daarnaast ben je niet afhankelijk van één bepaalde leverancier. Mia is één van de gevestigde waarden in België voor ontwikkelingen in TYPO3!

Gebruiksvriendelijkheid van TYPO3

Een open source CMS is essentieel voor gebruikers die snel en eenvoudig hun eigen website willen onderhouden. TYPO3 maakt gebruik van een logisch gestructureerde back-end administration interface. Dit wil zeggen dat het beheren van teksten en beelden zonder enige kennis van programmatie of design gebeurt via front-end editing of via de WYSIWYG editor.

TYPO3 zorgt voor een logische sitestructuur

De gebruiksvriendelijkheid van TYPO3 is ook reden van de populariteit ervan. Met TYPO3 kan men de website eenvoudigweg in pagina’s en folders organiseren en de menu’s en navigatie automatisch up to date houden.

TYPO3 is zoekmachinevriendelijk

Een TYPO3 website behaalt zeer goede scores bij zoekmachines vanwege de diverse SEO modules en optimalisatiemogelijkheden. Gecombineerd met een content strategie zorgen we er voor dat je website  geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines.

TYPO3 is performant, modulair en schaalbaar

Het grootste voordeel aan TYPO3 is dat het overal inzetbaar is. Zo maken zowel grote als kleine bedrijven gebruik van dit platform. Er worden zowel eenvoudige als meer complexe websites mee gemaakt, en het is geschikt voor ieders budget. Door de vele beschikbare extensies is het bovendien mogelijk de website uit te breiden met tal van functies en integraties.

Wil je graag TYPO3 leren kennen of zoek je een digital agency dat je website op basis van het open source CMS kan bouwen, aarzel dan niet om onmiddellijk contact met ons op te nemen!