Getuigenissen

Dit vertellen onze stagiair(e)s en jobstudenten over Mia.

Twijfel je nog waarom je voor Mia zou kiezen voor je studentenjob of stage? Wil je graag weten hoe het er echt aan toegaat? Lees dan vlug wat onze ex-studenten over hun stage bij Mia te vertellen hebben.

Jana, Interactieve Multimedia Design, Thomas More, 2013

Tijdens mijn opleiding ontmoette ik Peter tijdens een event op school. Het klikt meteen tussen ons en paar maanden later zat ik als stagiaire al aan een bureau bij Mia.

Ik begon bij Mia met weinig kennis over CMS, maar na 12 weken stage was ik helemaal verkocht. Tijdens mijn stage mocht ik zelf aangeven wat mijn kwaliteiten, werkpunten en ambities waren zodat ik me kon focussen op zaken waarin ik zelf wou groeien.

Ik kwam terecht in een tof team vol jonge mensen met kennis van zaken. Dankzij de Mia Academies, momenten waarin we elkaar opleiden, blijft iedereen van elkaar bijleren. Na 12 weken stage vertrok ik met pijn in het hart, maar 2 weken later stond ik weeral voor de deur, maar dit keer met een contract!

Jana werkt nu bij Mia

Michiel, Multimedia- en Communicatietechnologie , Karel de Grote-Hogeschool, 2013

In mijn 3de en laatste jaar "Multimedia- en Communicatietechnologie" kreeg ik de opdracht om 12 weken stage te lopen bij een webbureau. Na wat research te doen kwam ik uiteindelijk terecht bij Mia. Al snel werd het mij duidelijk dat al wat ik hier dagelijks te weten kwam, niet te vergelijken viel met wat je op school aangeleerd kreeg. Er werd meteen tijd vrij gemaakt om mij op te leiden en na enkele weken al mocht ik mee helpen aan lopende projecten. Bovendien kwam ik terecht in een leuke werksfeer en kon ik het goed vinden met de collega's. Als kers op de taart werd mij op het einde van mijn stage ook nog verteld dat er een contract klaar lag zodra ik afgestudeerd was en voilà; ik werk er nu nog steeds!

Michiel werkt nu bij Mia

Nils, Informaticamanagement en Multimedia, Thomas More, 2014

Mia is een leuk bedrijf met een ontzettend sterk, gepassioneerd en gevarieerd team. Voor elk probleem weet wel iemand een oplossing. De aangereikte opdrachten zijn leerrijk, en worden aangepast aan de interesses van de stagiair. De sfeerbij Mia zit perfect: ontspannen, maar voldoende serieus.

Stagiair Nils

Wannes, Informaticamanagement en Multimedia, Thomas More, 2014

Bij Mia kreeg ik de kans om aan iets werken wat ik echt interessant vond en waar ik dus veel over wou bijleren. De collega's zijn altijd bereid voor vragen en hulp daar waar nodig voor elk project tot een goed einde te brengen. En de lekkere boterhammetjes 's middags maakten het helemaal tot een succesvolle stage!

Stagiair Wannes

Melissa, Cross-media Management, Karel de Grote-Hogeschool, 2014

Als laatstejaarsstudente Cross Media Management kreeg ik bij Mia de kans om na mijn eindexamens en een maand voor het behalen van mijn diploma interessant vakantiewerk te doen. Denk dus niet aan de klassieke opdrachten zoals klasseren of kopieën maken. Ik kreeg hier namelijk de verantwoordelijkheid om een online / social media project mee op te starten.

Mia is een jong en pittig bedrijf met een werksfeer die je zelden tegenkomt. Je voelt je er meteen welkom, iedereen staat klaar om je te helpen en deelt enthousiast kennis en ervaring. Dankzij dit vakantiewerk heb ik veel bijgeleerd en handige tips gekregen die me zeker zullen helpen in mijn toekomstige social media uitdagingen.

Stagiair Melissa

Stefanie, European Master in Specialised Translation, Lessius, 2013

Tijdens mijn Europese Master in het gespecialiseerd vertalen moest ik een stage vinden waar ik me voor vier maanden kon storten in de zakenwereld. In tegenstelling tot mijn medestudenten, én omdat ik op zoek was naar een volledig nieuwe uitdaging, besliste ik om mijn stage niet te doen bij een vertaalbureau. Integendeel: ik belandde bij Mia, een webagency. En ik moet toegeven dat ik er geen seconde spijt van heb gehad. Niet alleen kon ik mijn vertaalkunsten toepassen, daarnaast leerde ik ook ontzettend veel bij over SEO, webcopywriting en CMS systemen zoals Drupal. Ik had ook het geluk het Miateam te leren kennen: stuk voor stuk vriendelijke, enthousiaste en behulpzame mensen. Kort samengevat: Mia is dé perfecte plek als je zoekt naar een interessante stageplaats.

Student worker Stefanie

Britt, Taal- en Letterkunde, Universiteit Antwerpen, 2014

Tijdens mijn master Theater-en Filmwetenschappen begon ik –net zoals elke laatstejaarsstudent- na te denken over een carrière waar ik mijn passie dagelijks in kon uiten: schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Het duurde niet lang vooraleer ik het wist: “Wanneer ik groot ben, wil ik copywriter worden.” Gezien ik laatstejaars ben, en dat meestal gekwalificeerd wordt als ‘groot zijn’, werd het tijd om actie te ondernemen.

Gelukkig voor mij kwam Mia kort na deze realisatie op mijn pad. Dankzij dit jong en energetisch bedrijf kreeg ik de mogelijkheid om mijn skills als copywriter te ontwikkelen, uit te breiden en scherp te stellen. Tijdens de weken dat ik bij Mia heb gewerkt, groeide ook mijn passie voor SEO, social media en zelfs CMS systemen. Ik vond het een fantastische ervaring om hier te werken, en vertrek dan ook met spijt in het hart. 

Student worker Britt

Stefano, Interactieve Multimedia en Design, 2015

Het contact met Mia is gelegd tijdens de inspiratiebeurs van 2014, ruim een jaar voor ik een stageplek moest zoeken. Tijdens deze beurs stellen de IMD studenten hun werk voor aan externe partijen. Jana, zelf ook ex-IMD en voormalig stagiaire heeft me daar prompt gevraagd of ik stage wou lopen bij Mia. Vanaf de dag dat ik akkoord ben gegaan, heb ik nog geen enkel moment spijt gehad van mijn beslissing! 

Vanaf de eerste dag heb ik mij als stagiair thuis gevoeld bij de "crew" van Mia. Iedereen is super vriendelijk en hielp mij bij al mijn vragen. Bovendien heb ik enorm veel geleerd bij Mia, zowel op technisch en sociaal vlak maar ook over mezelf. Na deze 12 fantastische weken moet ik helaas deze stageplaats verlaten. Ik hoop dat er nog veel studenten dit super bureau mogen ontdekken! Ik ben alvast heel blij dat ik bij Mia terechtgekomen ben.
 

Stagiair Stefano

Zin om te groeien?