online video marketing

Vertel je verhaal met video

Online Video Marketing

Online Video Advertising

Video is doorgebroken en speelt steeds een grotere rol in content marketing. Daar kunnen we niet meer omheen. Video is overal, en nog belangrijker: het werkt. Jaar na jaar stijgt het aandeel van video in de geconsumeerde media. Met de alsmaar stijgende kwaliteit van mobiele netwerken en mobiel internet gaat videoconsumptie vooral op mobiele toestellen de hoogte in. Ook wordt video door steeds meer platformen ondersteund en zoals altijd komt elk platform met zijn eigen regels en best practices. Heb jij video nog niet opgenomen in je content marketing strategie? Dan bekijken wij graag met jouw de rol die video kan spelen voor jouw business en hoe we video kunnen implementeren in jouw marketingmix.

Aangepast materiaal

Uw bestaande videomateriaal zonder aanpassingen op een online videokanaal gooien is doorgaans geen goed idee. Niet alleen heeft uw online publiek heel andere verwachtingen dan een TV-publiek, ook de technische mogelijkheden verschillen enorm. Daarom is het essentieel om een of meerdere extra versies van uw filmpje of spot aan te maken voor de verschillende mogelijkheden van online video advertising: op mobiel of tablet als tweede scherm, als een imagocampagne of als middel om leads en conversies te genereren. Reken daar ook nog bij dat de online kijker veel minder geduld heeft en het mag duidelijk zijn dat de juiste insteek voor uw spot essentieel is voor een goede doorstroming naar uw website.

Mogelijkheden van video advertising

De mogelijkheden voor online video advertising zijn legio, om even een cliché te gebruiken. Het gaat dan niet alleen over verschillende technische mogelijkheden, zoals remarketing of de types inlassingen die beschikbaar zijn, maar ook over het type site waarop u aanwezig wil zijn. Want naast grote spelers als YouTube, Vimeo en Twitch zijn er nog duizenden andere sites die video-content aanbieden waaraan u advertenties kan koppelen. Het is dan ook essentieel om een duidelijke digitale strategie uit te tekenen, waarin zeker de volgende vragen beantwoord moeten worden:

  • Aan welk soort content hang ik mijn video advertenties vast?

  • Op welk type sites wil ik aanwezig zijn?

  • Welke formaten voor online video advertising wil ik gebruiken?

  • Welke call to action wil ik aan mijn filmpjes koppelen?

Stick with what you know:  Online Marketing.

Videoproductie is een heel ander verhaal. Onze focus ligt op het bepalen van hoe we jouw boodschap het best kunnen overbrengen met behulp van video als medium en hoe we er vervolgens ook het meeste uit kunnen halen.

Onze ervaren video marketing experts staan klaar om u te helpen met het bedenken, ontwerpen en uitrollen van een video marketingstrategie die het best past bij uw bedrijfsdoelstellingen, doelgroep en markt. Bent u van plan video te gebruiken maar weet u niet hoe u deze het best kan inzetten? Contacteer dan onze ervaren video marketing experts.