Overslaan en naar de inhoud gaan

YouTube is al lang niet meer enkel een platform waar enkel amateurzangers of video-enthousiastelingen hun hobby met de wereld delen. YouTube is de wereldleider in online video en daardoor de ideale speelplaats voor adverteerders die op een creatieve manier aan content marketing willen doen. Dankzij een beperkte kost voor een groot bereik hoeven daar ook geen exhuberante budgetten tegenover te staan. Dit maakt dat YouTube marketing ook voor KMO’s een aantrekkelijke piste is. Door de inzet van advertenties op YouTube kan je er extra voor zorgen dat je video's onder de aandacht komen van potentiële klanten.

De mogelijkheden van YouTube voor jouw digital marketing

YouTube voorziet verschillende manieren van adverteren. Niet alleen via meer traditionele bannering op de site of in de video’s, maar ook door het aankopen van gunstige posities in het video-overzicht of via specifieke systemen die je filmpje integreren in de miljoenen video’s die YouTube aanbiedt. Zo kan je spot onder meer voor of halverwege de gekozen video geïntegreerd worden, waardoor mensen sowieso je inlassing zien als ze het hele filmpje willen bekijken. Je bepaalt vervolgens zelf of je betaalt per klik of per spot die volledig werd uitgekeken door de YouTube-bezoeker.

YouTube als content marketingtool

YouTube is niet alleen een handig advertentieplatform, maar kan ook voor content marketing doeleinden zijn waarde bewijzen. In plaats van te opteren voor een reclamefilmpje, kan je ook kiezen voor boeiende content met een op het eerste zicht minder commerciële insteek. Op die manier is het mogelijk om je doelgroep voor lange termijn te engageren, op voorwaarde dat er op geregelde tijdstippen nieuwe content wordt aangeboden.

De voordelen van het adverteren op YouTube

De belangrijkste voordelen van adverteren op YouTube zijn vooral de prijs, de mogelijke segmentatie en het (indien gewenst) grote bereik. Het is ontzettend eenvoudig om je potentiële klanten op te delen naar allerlei demografische gegevens, om hen enkel content op maat voor te schotelen. Kort samengevat:

  • Goedkoop, want je betaalt alleen wanneer jouw bepaalde doelgroep je filmpje bekijkt
  • Zeer specifieke segmentatie-mogelijkheden
  • Hoge bereikcijfers in de juiste doelgroep
  • Uitgebreide resultaatmetingen

Hulp of advies nodig bij het opzetten van een YouTube advertising of YouTube content strategie? Nood aan een ervaren gids? Onze YouTube advertising specialisten werken met plezier een strategie uit en zetten je campagne zo optimaal mogelijk op. Op die manier garanderen we een zo groot mogelijk bereik binnen de gewenste doelgroep, aan de laagst mogelijke kostprijs.