Toegankelijke websites voor bezoekers met een beperking

Toegankelijkheid: AnySurfer

Checklist

Heeft u al eens stilgestaan bij hoe een blinde, slechtziende, of iemand met een andere visuele, motorische, auditieve of cognitieve beperking uw website ziet?

  • Hoe worden de afbeeldingen omschreven?
  • Hoe wordt een tabel voorgelezen door een spraakcomputer?
  • Hoe worden opsommingen weergegeven?
  • Hoe kan men doorheen uw site navigeren zonder gebruik te maken van een muis of trackpad?

Als persoon met normaal zicht wordt u hier zelf niet dagelijks mee geconfronteerd. Daarom durven we deze uitdagingen al eens over het hoofd te zien.

AnySurfer houdt rekening met allerlei beperkingen

Naast personen met een beperking is er ook een grote groep gebruikers met een technologische handicap: mobiele toestellen, oude browsers, trage internetverbinding, RSS-lezers, e-readers,… Een gebruiksvriendelijke, toegankelijke website houdt rekening met al deze uitdagingen. Mia kan u helpen om de valkuilen bij het ontwerpen van een site voor personen met een beperking te identificeren en uit te weg gaan door tijdens de ontwikkeling rekening te houden met de AnySurfer checklist.

AnySurfer is een nationaal label dat wordt uitgereikt aan websites die toegankelijk zijn voor iedereen. Mia kan u begeleiden in het behalen van dit label, zodat uw website door iedereen zonder problemen bezocht kan worden.

Wil u zeker zijn dat elke bezoeker aangenaam door uw serre kan slenteren om uw producten te bekijken? Wilt u een toegankelijkere website aanbieden en rekening houden met de wensen van personen met een visuele of andere beperking? Contacteer ons dan om het Anysurfer label te behalen.