Drupal als flexibel, gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar CMS

Drupal Content Management Systeem

Mia Drupal Demo

Drupal is een populair CMS en wordt vaak geprezen omwille van zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Drupal is geschikt voor tal van soorten websites en bevat functionaliteiten voor social networking en communities (blog, forum, individuele profielen, ...), maar ook voor multimedia toepassingen, CRM en e-commerce.

Drupal werd in 1999 door de Belgische student Dries Buytaert als message board ontwikkeld en groeide in een recordtempo uit tot één van de krachtigste content management frameworks ter wereld. 

Waarom voor Drupal kiezen?

Drupal is flexibel, gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaarDrupal als Open Source Technologie

Drupal is "open source" technologie, wat maakt dat het CMS voortdurend verder wordt ontwikkeld door honderdduizenden ontwikkelaars wereldwijd. Nieuwe versies en extra toepassingen zijn onmiddellijk beschikbaar voor alle Drupal-gebruikers. Bovendien betaalt u voor open-source software geen software-licenties en bent u niet afhankelijk van één bepaalde leverancier!

Drupal is gebruiksvriendelijk

Een CMS is essentieel voor gebruikers die snel en eenvoudig hun eigen website willen onderhouden. Drupal maakt onder andere gebruik van front-end editing. Dit wil zeggen dat het beheren van teksten en beelden rechtstreeks op de webpagina kan gebeuren. De gebruiksvriendelijke beheerders interface laat toe om verdere configuratie en aanpassingen uit te voeren.

Drupal is flexibel

Drupal is een erg flexibel content management systeem dat toelaat om de inhoud van de website op basis van tags te organiseren in voorafbepaalde categorieën. We noemen dit een taxonomy. Elk node of content type kan bestaan uit verschillende soorten inhoud: tekst, beelden, video of een combinatie ervan. Op basis van de tags kan men lijsten en filters gaan opstellen om een pagina dynamisch samen te stellen uit de verschillende content types.

Drupal heeft een gebruikers- en rollenbeheer

Drupal voorziet in een uitgebreid gebruikers- en rollenbeheer. Gebruikers kunnen toegewezen worden aan bepaalde rollen en groepen, zodat u de beveiliging van de site kan verzekeren. Dit systeem wordt zowel gebruikt voor de beheerders van de site als voor externe bezoekers die toegang krijgen tot een beveiligd deel van de site, een extranet of een persoonlijke profielpagina.

Drupal is zoekmachinevriendelijk

Een website gebouwd met Drupal behaalt zeer goede scores bij zoekmachines vanwege de diverse SEO modules en optimalisatiemogelijkheden. Lees meer over onze aanpak om uw website te optimaliseren voor zoekmachines.

Drupal is performant, modulair en schaalbaar

De omvang van uw bedrijf en website is voor Drupal irrelevant, omdat dit platform past voor elk soort bedrijf, website en budget. Met Drupal kan Mia kleine en grote, eenvoudige en complexe websites bouwen. Door de vele beschikbare modules is het steeds mogelijk om de website uit te breiden. Ook wat betreft performantie hoeft u zich geen zorgen te maken. De hardware kan zo geschaald worden dat de website en hosting meegroeit met uw business.

Wilt u Drupal graag leren kennen of zoekt u een web agency dat uw website op basis van het Drupal CMS kan bouwen, aarzel dan niet om onmiddellijk contact met ons op te nemen!