Overslaan en naar de inhoud gaan
Veranderwijs.nu
Client
Koning Boudewijnstichting
Sector
Non-profit
Services
Website

De vraag

De Koning Boudewijnstichting wil individuen, verenigingen en organisaties rond vernieuwingen in het onderwijs bijeenbrengen. Het medium is een laagdrempelig webplatform voor onderwijsvernieuwers in Vlaanderen.

De oplossing

Mia bouwde het platform met een Drupal 8 CMS onder de motorkap. 

Bij het ontwerpen van het platform heeft Mia ernaar gestreefd om het de scholen en de stakeholders binnen het onderwijs zo makkelijk mogelijk te maken om een profiel aan te maken, verhalen te creëren deze te delen met de community.

Een belangrijk onderdeel van dit project is het belang van een uitstekende user experience en aangenaam design.  Een aantal call-to-actions moeten de bezoekers aanmoedigen om portretten en uitdagingen te ontdekken of toe te voegen. Om de drempel te verlagen en bezoekers aan te moedigen om deel te nemen aan de discussie, zie je in één oogopslag de meest recente, meest bediscussieerde en meest populaire verhalen en kan je al meteen aangeven dat je wil reageren of verhaal leuk vindt.

Er is niet enkel naar gebruiksgemak gekeken, maar gezien de ambitie om op korte termijn het centraal punt voor onderwijsvernieuwing te worden en een steile groei naar een 500-tal actieve gebruikers, moet het platform bij die doelgroep gemakkelijk vindbaar zijn. Er is dan ook werk gemaakt van technische optimalisatie, zoals snel inladen op een mobiel toestel, url rewriting, goede title description, meta descriptions.