Overslaan en naar de inhoud gaan
onderling*
Client
Vlaams Patiëntenplatform en Trefpunt Zelfhulp
Sector
Non-profit
Services
Webdesign, Drupal

Vraag

Onderling.be is een virtueel ontmoetingsplatform voor actieve (bestuurs)leden van zelfhulpgroepen en patiëntenverenigingen in Vlaanderen die het nuttig en aangenaam vinden om van gedachten te wisselen met leden van andere groepen. Ze streven immers dezelfde doelstellingen na: ziektepreventie, sensibilisering of lobbywerk en botsen dan ook vaak op dezelfde obstakels zoals fondsen werven, vrijwilligers zoeken, de vzw-wetgeving regelen of een activiteit organiseren.

Oplossing

Mia bouwde voor Onderling.be een community site met discussieforum dat toelaat om vragen te stellen en goede praktijken uit te wisselen. Na een uitgebreide marktrondvraag werd Mia geselecteerd om het platform te bouwen. Samen met de verantwoordelijken van het Vlaams Patiëntenplatform en Trefpunt Zelfhulp verfijnden we het concept en werd alles in detail uitgewerkt. Via wireframes en web design zijn we op gestructureerde wijze aan de ontwikkeling van de website gestart. Na een grondige interne test- en adoptieperiode is het platform klaar om in gebruik genomen te worden door de talloze groepen.

Resultaat

My Pham, Projectleider Trefpunt Zelfhulp: 'Voor onze projectaanvraag voor Onderling.be konden we rekenen op de steun van de Koning Boudewijnstichting. Het was voor ons erg belangrijk om samen te werken met een webbureau dat oog had voor onze doelgroep en samen met ons de community wilde afstemmen op hun noden en wensen. De mensen van Mia brachten samen met ons gebruikers bij elkaar om na te denken over de functionaliteiten van het platform. De communitysite moet immers voldoende gebruiksvriendelijk, veilig en toegankelijk zijn. Mia kwam met creatieve suggesties op de proppen om ons doel te kunnen realiseren en toch binnen budget te blijven. Ten slotte was het ook erg aangenaam dat we een vaste contactpersoon hadden waar we met grote en kleine vragen steeds terecht konden. Samen zijn we echt voor Onderling.be gegaan!'