Overslaan en naar de inhoud gaan
Teamleader crm
Client
TeamLeader CRM
Sector
software
Services
Inbound Marketing, Marketing Automation

Vraag

Teamleader is een van de snelst groeiende jonge, technologische bedrijven in België. Om hun snelle expansie (intussen in een 8-tal landen in Europa) en grote lead generation volumes in goede banen te leiden, was het bedrijf op zoek naar een marketing automation oplossing die op hun maat aangepast kon worden en hun lead management en lead nurturing proces kon helpen stroomlijnen.

Oplossing

Samen met Teamleader werd gekozen voor een implementatie van marketing automation platform HubSpot, waarop de volledige lead generation en content marketing activiteiten zouden gaan draaien. De redenen waren eenvoudig: het systeem is eenvoudig, is bijna volledig personaliseerbaar met custom modules en omvat heel wat tools die de nood aan een batterij aan aparte software overbodig maakte. Het feit dat best practices in design en beheer vervolgens perfect over te dragen zijn naar de andere landen in de structuur, maakte de keuze extra duidelijk.

Sinds de opzet en configuratie werken Mia en Teamleader nauw samen om de lead generation activiteiten zo goed mogelijk te stroomlijnen en er voor te zorgen dat de koppeling met de eigen Teamleader tool optimaal loopt.

Resultaat

Een vereenvoudigde manier van werken, een systeem dat multifunctioneel werkt en toelaat om aan de hand van bewezen templates nieuwe campagnes te starten en een vereenvoudiging van de lead nurturing zijn maar enkele zaken die voort gekomen zijn uit de samenwerking. Net als de hoeveelheid custom modules en uitdagende designs die voor de verschillende content campagnes ontwikkeld werden. Lieven Oosterlinck, Technical Marketing Manager bij Teamleader: 'We werken al sinds begin 2016 samen met MIA om een marketing automation strategie uit te bouwen en onze Hubspot account op te zetten. Zonder hun professionele input was dit een lastige opdracht geweest. Ook bij het optimaliseren van landingspagina’s, geautomatiseerde emails en vragen over inbound marketing kunnen we bij MIA terecht. Een echte aanrader.'