Kolonie-app door Mia

De Kolonies mobile app

Een wandeling door de geschiedenis van De Kolonies

Klant: 
Kempens landschap - vzw De Bonte Beestenboel
Projectnaam: 
Kolonie-App
Portfolio categorie: 
Application
Sector: 
Non-profit
Services: 
User Interface Design, User Experience Design, App development
Knooppunt Kolonies

De kolonies van Wortel en Merksplas staan bekend als de “onvrije” landloperskolonies en werden meer dan 100 jaar geleden opgericht. Landlopers werden verplicht om in dit gebied op het land te werken om zo hun werkethos te bevorderen. De strikte orde en tucht die er toen heerste, staat nog steeds weerspiegeld in het landschap door de enorme dreven en de statige architectuur. Tegenwoordig zijn het beschermde landschappen, getuigend van een boeiend verleden en een rijke variatie aan natuur en cultuur. Kempens Landschap en De Bonte Beestenboel wil dit cultureel erfgoed op een moderne manier promoten als toeristische trekpleister.

De app wordt mogelijk gemaakt met de steun van leadergroep MarkAnte Kempen, de Provincie Antwerpen en Interreg IVB project “Share”. 

 

Mia werkte samen met Hi-TV om een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie te ontwerpen en te bouwen die het rijke verleden van het landschap op een interactieve en multi-mediale wijze in beeld brengt.

De applicatie werd ontwikkeld voor iOS en Android en kan gedownload worden in de respectievelijke app stores.

Van wireframe naar design
Kolonieknooppunt op iPhone
Kolonie bibliotheek op iPhone
Kolonie digitale kaart op iPhone

Geolocatie

Kolonie geolocatie op mobiele toestellen

Via geolocatie kan de gebruiker steeds zijn eigen locatie op de kaart zien om het dichtstbijzijnde knooppunt te kunnen selecteren en een route uit te stippelen. De applicatie maakt gebruikt van een digitaal gegenereerde kaart waar elk wandelknooppunt aan de hand van coördinaten wordt gevisualiseerd. Niet elk wandelknoop bevat extra informatie maar dit wordt ook op de kaart weergegeven. 

Gezien de netwerkdekking in het landschap beperkt is wordt alle content, inclusief de digitale kaart offline beschikbaar gemaakt. Als er toch internetverbinding gemaakt kan worden, wordt alle content automatisch geüpdatet.

In de voetsporen van de landlopers

Kempens Landschap De Bonte Beestenboel willen een interactieve applicatie die bezoekers een digitale ervaring biedt binnen de rijke geschiedenis van de Kolonies. 

Kolonie app logo
Makkelijk en snel content beheren
Kolonie gebruiksvriendelijk CMS

Met behulp van een eenvoudig en gebruiksvriendelijk  custom made content management systeem kan de beheerder de inhoud van de applicatie aanpassen en zonder programmeren updaten. Updates worden via de app store naar de gebruikers doorgestuurd.

Rijke gebruikerservaring
Rijke gebruikerservaring

De boeiende geschiedenis van De Kolonies wordt door middel van tekst en beeld aan de bezoeker verteld. Alle content van de applicatie werd door onze partner Hi-tv samengesteld op basis van historische bronnen.

Heeft deze case u overtuigd van ons kunnen en loopt u al helemaal warm voor uw eigen project? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat onze ideeën tezamen kunnen ontkiemen!