Homepagina van Onderling door Mia

Onderling

Virtueel ontmoetingsplatform

Klant: 
Vlaams Patiëntenplatform en Trefpunt Zelfhulp
Projectnaam: 
Onderling
Portfolio categorie: 
Community
Sector: 
Non-profit
Services: 
Webdesign, Drupal
Onderling homepagina

Onderling.be is een virtueel ontmoetingsplatform voor actieve (bestuurs)leden van zelfhulpgroepen en patiëntenverenigingen in Vlaanderen die het nuttig en aangenaam vinden om van gedachten te wisselen met leden van andere groepen. Ze streven immers dezelfde doelstellingen na: ziektepreventie, sensibilisering of lobbywerk en botsen dan ook vaak op dezelfde obstakels zoals fondsen werven, vrijwilligers zoeken, de vzw-wetgeving regelen of een activiteit organiseren.

Mia bouwde een community site met discussieforum dat toelaat om vragen te stellen en goede praktijken uit te wisselen.

Na een uitgebreide marktrondvraag werd Mia geselecteerd om het platform te bouwen. Samen met de verantwoordelijken van het Vlaams Patiëntenplatform en Trefpunt Zelfhulp heeft Mia het concept verfijnd en in detail uitgewerkt. Via wireframes en web design zijn we op gestructureerde wijze aan de ontwikkeling van de website gestart. Na een grondige interne test- en adoptieperiode is het platform klaar om in gebruik genomen te worden door de talloze groepen.

Van wireframe naar design
Onderling homepage op desktop laptop
Onderling contactpagina op tablet
Onderling FAQ-pagina op tablet

Forum

Forumtopics op Onderling.be

Discussieonderwerpen worden volgens thema en doelgroep gegroepeerd in verschillende fora zoals bijvoorbeeld ledenwerking en patiëntenbetrokkenheid.

My Pham, Projectleider Trefpunt Zelfhulp

Voor onze projectaanvraag voor Onderling.be konden we rekenen op de steun van de Koning Boudewijnstichting. Het was voor ons erg belangrijk om samen te werken met een webbureau dat oog had voor onze doelgroep en samen met ons de community wilde afstemmen op hun noden en wensen. De mensen van Mia brachten samen met ons gebruikers bij elkaar om na te denken over de functionaliteiten van het platform. De communitysite moet immers voldoende gebruiksvriendelijk, veilig en toegankelijk zijn. Mia kwam met creatieve suggesties op de proppen om ons doel te kunnen realiseren en toch binnen budget te blijven. Ten slotte was het ook erg aangenaam dat we een vaste contactpersoon hadden waar we met grote en kleine vragen steeds terecht konden. Samen zijn we echt voor Onderling.be gegaan!

Logo Onderling
Berichten
Privé berichten op onderling.be

Omdat sommige onderwerpen erg persoonlijk of vertrouwelijk zijn, kunnen leden ook onderling privé berichten uitwisselen.

Kalender
CMS van Onderling

Een overzichtelijke kalender laat groepen toe om hun evenementen te delen met andere groepen en bestuursleden. Leden van het forum kunnen zelf evenementen insturen. Via het gebruiksvriendelijke CMS zien de editors van het forum alle ingestuurde evenementen. Met een paar eenvoudige kliks kunnen ze deze events goedkeuren en zo op de website laten weergeven. 

Heeft deze referentie uw interesse opgewekt en is die misschien ook relevant voor uw eigen project? Wacht dan niet langer om contact met ons op te nemen en kom langs om uw ei samen uit te broeden.