plan België door Mia

Plan België

Informatie en donatie, Plan België maakt doneren bijzonder gemakkelijk.

Klant: 
Plan België
Projectnaam: 
Plan België
Portfolio categorie: 
Informational, Ecommerce
Sector: 
Non-profit
Services: 
Online strategie, Webdesign, Drupal, Google Analytics, SEO, SEA, KPI
Homescreen Plan België

Plan België is een NGO-organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen en hun gemeenschap in het zuiden. Mia ontwierp en ontwikkelde een website waar gebruikers informatie over de werking van Plan België kunnen vinden en de organisatie kunnen helpen door middel van donaties of vrijwilligerswerk.

Voor Plan België legden we de nadruk op interactie en call-to-action. De gebruiker wordt uitgenodigd om meer informatie in te winnen over Plan België, om Plan Ouder te worden of om een andere vorm van al dan niet financiële steun aan te bieden. Op elk punt van de website wordt de bezoeker dus uitgenodigd om een actie te ondernemen. Hoewel deze website veel content aanbiedt, gaat de structuur niet verloren. Mia heeft zeer bewust de nadruk gelegd op een eenvoudige structuur, om de bezoeker gemakkelijk in de website rond te leiden.

Mia hanteert een gestructureerde werkwijze. Op basis van de functionele analyse en een uitgebreide inventaris van de content van de vorige website, werd een wireframe opgemaakt. Deze lijntekening geeft de structurele inhoud van elke pagina weer. Pas wanneer het structurele ontwerp helemaal op punt staat, vertalen we dit naar een visueel aantrekkelijk ontwerp.

Van wireframe naar design
Site Plan België op ipad
Screenshot Plan België op iPad
Screenshot Plan België op laptop

Een gebruiksvriendelijke donatiemodule

Donatiemodule Plan België

Het ontvangen van donaties is van levensbelang voor de goede werking van Plan België. Een veilige, gebruiksvriendelijke en uitnodigende donatiemodule is daarom prominent op de site aanwezig.
Geïnteresseerden die Plan Ouder willen worden kiezen zelf het geslacht en de origine van hun Plan kindje. Ook het bedrag van de gift is variabel. Ogone zorgt voor de afhandeling van de betaling.

Op de site van Plan België wordt zeer veel informatie op gestructureerde wijze aan de bezoeker aangeboden. Verschillende overzichten moeten hierin orde scheppen. Naast rechtstreekse informatie over projecten en activiteiten van Plan, kunnen bezoekers tevens “Hello”, het magazine van Plan België, online raadplegen, delen of downloaden.

Voor Plan België heeft Mia een website gemaakt met informeren en converteren als doel. Wat Plan België typeert is dat het een organisatie voor lange termijn is; het ultieme einddoel is werken aan de toekomst. Deze boodschap wordt ook duidelijk naar voor gebracht in de website zelf.

Plan België

“Een transparante weergave van de complexe structuur van de Plan organisatie zorgt voor meer vertrouwen.”

Logo Plan België
Een vlotte donatieprocedure
Formulier Plan België

Mia zorgt voor een vlotte afhandeling van de donatieprocedure. We hebben hiervoor een gebruiksvriendelijk formulier opgesteld: verplichte velden worden aangeduid, voortgang wordt weergegeven en als er iets niet correct ingevuld is, dan krijg je automatisch probleemoplossende feedback.

Heeft deze case u overtuigd van ons kunnen en loopt u al helemaal warm voor uw eigen project? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat onze ideeën tezamen kunnen ontkiemen!