De juiste contentstrategie om relevante informatie aan te bieden

Content strategie

De juiste content

Wat is een contentstrategie?

Omschrijf het als een mindset, een cultuur of een aanpak om uw klanten de nodige informatie te verschaffen op alle plaatsen waar zij zich online bevinden. In een contentstrategie bepaalt men immers alle aspecten van de communicatie via de website en sociale kanalen. Met een contentstrategie zorgt men ervoor dat de juiste content op de juiste plek, op het juiste moment bij het beoogde publiek terecht komt. Belangrijk is dat de content bovendien past bij de vragen en gevoelens die op dat moment leven bij de ontvanger van uw boodschap.

Een passende contentstrategie is een strategische oefening om content te behandelen als belangrijke online aanwinst met een meetbare Return On Investment (ROI).

Waarom heeft u een contentstrategie nodig?

Contentstrategie als brenger van relevante informatie

Dit is simpel; het web, sociale media en mobiele technologie hebben de wereld behoorlijk veranderd. Potentiële klanten zijn 24x7 verbonden en informatie moet snel en actueel zijn, daarom is een contentstrategie van groot belang.

Het is een gevolg van deze technologische ontwikkeling dat het geen zin meer heeft om te roepen dat men de beste is en alleen over zichzelf te praten. Er moet eerder nagedacht worden over wat men zijn publiek wil en kan bieden. Wie zijn zij en wat willen zij weten? Waarmee kan men hen van dienst zijn? Met de juiste contentstrategie en web content wordt er voor een gelukkig doelpubliek gezorgd: zo wordt er enkel relevante en bruikbare informatie of entertainment aangeboden.

Wat doet een content strateeg?

Een content strateeg of content planner kan het best omschreven worden als de persoon die bepaalt welke content nodig is, maar ook waarom, waar en wanneer deze content gepubliceerd zal worden. De content strateeg maakt een succesvolle contentstrategie op maat. Ook zal de content strateeg uw copywriter(s) met raad en daad bijstaan bij het schrijven van sterke en originele content, met tips over schrijven van webteksten en zoekmachine optimisatie (SEO).

Als u worstelt met het schrijven van goede webcopy of als u niet weet wat te zeggen op uw professionele sociale media kanalen, neem dan contact met onze content strategen. Zij staan klaar om een succesvolle contentstrategie op te stellen.