Web Copywriting als manier om te overtuigen en te converteren

Web Copywriting

De juiste copy aanbieden

Op een scherm leest men niet op dezelfde manier als op papier. Online leest men niet even uitvoerig, maar worden pagina’s “gescand”. In enkele blikken bepaalt de lezer of een pagina al dan niet waardevol is. Bezoekers kijken vooral naar titels, opsommingen en structurele elementen zoals titels en illustraties. Op basis hiervan beslist de bezoeker in elke tellen of hij of zij al dan niet op de website wil blijven.

Bezoekers verrassen, verleiden en overtuigen

Web copywriting als ondersteuning van uw concept

Het spreekt voor zich dat web copywriting meer is dan het kopiëren van de bedrijfsbrochure. Goede web copywriting ondersteunt het concept van de website en bewaart de continuïteit van de bezoekerservaring. De inhoud van uw website moet strategisch, zoekmachine geoptimaliseerd, inhoudelijk sterk en overtuigend opgebouwd zijn. Als één van deze factoren ontoereikend is haken lezers snel af en gaan ze elders op zoek naar meer en betere informatie. Een goede copywriter schrijft teksten die ervoor zorgen dat uw bezoekers vinden wat ze zoeken, overtuigd raken van uw product of dienst - en dus ook van uw copywriting - en daaropvolgend overgaan tot actie.

Hogere ranking in zoekmachines dankzij kwalitatieve copywriting

Kwalitatieve en relevante web copywriting is ook noodzakelijk voor Google en andere zoekmachines. Wanneer gebruikers online zoeken naar een bepaalde dienst of product verwachten ze relevante en kwalitatieve resultaten. Om tot deze resultaten te komen doorzoekt Google miljarden webpagina’s op zoek naar trefwoorden en zoekwoordcombinaties. Een goede web copywriter is dus zeer belangrijk. Hoe beter Google deze trefwoorden kan herkennen in uw pagina’s, hoe hoger uw website in de zoekresultaten verschijnt. Dit noemt men zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimisation (SEO). En het is waarschijnlijk onnodig te vermelden dat hoe hoger uw website scoort in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers u zal ontvangen.

Bent u onzeker over web copywriting? Kan of wil u zelf geen teksten schrijven? Of heeft u er simpelweg geen tijd voor? Geen probleem. Onze copywriters nemen deze taak met plezier van u over en zorgen ervoor dat uw site overtuigt en converteert.